ONLINE AKTUALAC O maskama, školskoj kuhinji, nogostupu…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon što su poslije srpanjske sjednice Gradskog vijeća svi, odnosno gotovo svi, završili u samoizolaciji bjelovarski gradski vijećnici su posljednju sjednicu odradili online. Neki od kuće, neki poput HDZ-ovog Ante Topalovića iz stranačkih prostorija, a neki poput ABB-ove Lidije Novosel iz šetnje. Koronavirus se ipak nije mogao izbjeći, pa je ABB-ovu Zdenku Henc zanimalo kako funkcionira nastava. Bez poteškoća jer se virus srećom nije probio u bjelovarske osnovne škole, odgovorila je zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec. Grad je osigurao pedeset vizira za nastavnike i gotovo šest tisuća maski za učenike predmetne nastave. Oni u I., III. i IV. osnovnoj su dobili po četiri perive maske, a u II. dvije. Za to ima dobar razlog, rekla je dogradonačelnica.
-Tim učenicima na nastavi nisu potrebne maske jer oni mogu u svojim učionicama prema broju učenika i kvadraturi napraviti dovoljan razmak – tumači Bastijančić Erjavec.
Epidemiološke preporuke se poštuju i u školskoj kuhinji, a na cjedilu neće biti ostavljeni ni učenici koji si školsku kuhinju ne mogu priuštiti jer će za njih taj trošak pokriti Grad. Hoće li Grad na cjedilu ostaviti stanovnike Rajića zanimalo je SDP-ovog Nenada Nekvapila.
-Voda im ulazi u dvorišta i nogostup nije u redu – upozorio je Nekvapil.
Nogostup u Rajiću na potezu prema Farkaševcu bi uskoro trebao biti dovršen. Strpljenje su, upozorio je Bajsov Željko Pavleković, izgubili stanovnici Ulice don Frane Bulića. U srpnju je rečeno da će radovi krenuti za tjedan-dva, ali ih nema ni na vidiku.
-Opet smo pregazili sve što smo rekli i od toga nema ništa – ljuti se Pavleković.
Bit će uskoro, uvjerava Zoran Bišćan iz Komunalca.
-Krenut ćemo odmah nakon Dana Grada – najavio je Bišćan.
Odlučeno je na vijeću i to jednoglasno tko će za Dan Grada dobiti javna priznanja. Dobit će ih 14 zaslužnih, a počasnim građaninom je proglašena legenda bjelovarskog, ali i hrvatskog rukometa Hrvoje Horvat.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!