DAN BEZ POGINULIH Savjesnim vozačima podijeljene prisege

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Poštivanjem prometnih propisa čuvamo svoje i tuđe živote – činjenica je na koju policijski službenici redovito podsjećaju sve vozače i ostale sudionike u prometu. Na to su ih podsjetili i danas, kada se obilježava Dan bez poginulih u prometu. Na današnji dan prošle godine, u deset država koje sudjeluju u projektu istog naziva nije bilo poginulih osoba u prometu dok su ukupno su na taj dan poginule 52 osobe. U Hrvatskoj su pak u prometnim nesrećama tog dana smrtno stradale dvije osobe. Ovaj ROADPOL-ov projekt podržava svih 30 država članica Europske mreže prometne policije, kao i velik broj međunarodnih  organizacija i inicijativa i njihovih čelnika, pa tako i hrvatska policija. Povodom toga, Postaja prometne policije Bjelovar danas provodi akciju na cijelom postajnom području, a kroz 24 sata u akciji će sudjelovati cijeli raspoloživi sastav Postaje.

– Prilikom akcije pokušavamo pojačati svijest svih sudionika u prometu kako bi se pridržavali svih prometnih propisa i tako spriječili stradavanje sudionika u prometu. Cilj je smanjiti kršenje propisa kako u prometu ne bi bilo smrtno stradalih osoba – rekla je Andrea Novotni, policijska službenica za preventivu u prometu.

Uz to, organizirano je i potpisivanje prisega za savjesne vozače.

– Svim građanima koji se pridržavaju prometnih propisa, ali i onima koji se ne pridržavaju, dijelimo naše promotivno edukativne letke u kojima je objašnjeno što se danas provodi te načini na koji ljudi mogu povećati sigurnost u prometu, kako tuđu  sigurnost tako i vlastitu. Građani će također dobiti i prigodnu prisegu – kaže Novotni.

Prigodnu prisegu u kojoj se obećaje poštivanje prometnih propisa dobio je i Zoran Pavlinić.

– Inače se pridržavam prometnih propisa, a u tome prilog ide što radim kao instruktor vožnje. Zapravo mi je to dio svakodnevice – kaže Pavlinić.

Uz poštivanje pravila, baš svaki dan, a ne samo danas, mogao bi biti Dan bez poginulih u prometu. (D. Aleksić)

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!