DAN BRANITELJA Izložba ratnih fotografija na Trgu i u Dvorcu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Grad Daruvar 16. i 17. rujna obilježava Dan branitelja grada Daruvara u spomen na vojno-redarstvenu akciju kojom je osvojena vojarna Polom u Doljanima. Na tamošnjem spomen području tijekom jučerašnjeg dana položeni su vijenci i zapaljene svijeće dok će se danas u devet sati održati sveta misa u crkvi Presvetog Trojstva. Iako se zbog epidemiološke situacije sve odvija u manjem obimu, prigodni program nastavit će se i ostatak dana.

– U 10 sati je polaganje vijenaca kod centralnog spomenika braniteljima. Nakon toga, od 10 i 30 sati na Trgu kralja Tomislava bit će izložba ratnih fotografija u organizaciji HVIDR-e Daruvar. Navečer, u 18 sati u Dvorcu grofa Jankovića predstavit će se knjiga dr. sc. Željka Karaule “Političke prilike i Domovinski rat u Daruvaru (1990.-1995.) – kratki pregled” u izdanju Matice hrvatske ogranak Daruvar. U 19 sati također u Dvorcu grofa Jankovića, izložbu ratnih fotografija Udruge 24. MAD Daruvar – rekao je gradonačelnik Damir Lneniček.

Osim u okviru obilježavanja Dana branitelja, izložba ratnih fotografija moći će se pogledati od 21. rujna u dvorcu grofa Jankovića od 10 i 30 do 14 sati.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!