KOMUNALNO PODUZEĆE Grad krenuo u nabavu novih vozila

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Grubišnopoljsko Komunalno poduzeće bogatije je za novo vozilo za prikupljanje otpada. Naime, vozilo je vrijedno 493 tisuće kuna. Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine subvencioniralo je kupnju sa 161 tisućom kuna, dok je ostatak osigurao Grad Grubišno Polje.
– Radi se o manjem vozilu i može se voziti s B kategorijom. Treba nam zato što je grad Grubišno Polje dosta velika lokalna uprava s relativno malim brojem građana, posebno u okolnim selima. Tako da je to racionalno vozilo koje manje troši, a može obići sve – kaže gradonačelnik Zlatko Mađeruh.
Gradonačelnik je zadovoljan i činjenicom da je vozilo koje je već predano Komunalnom poduzeću, proizvedeno u Hrvatskoj.
– Mislimo da smo nabavkom tog vozila puno dobili u smislu organizacije i pripreme za razvrstavanje i sabiranje komunalnog otpada, a na neki smo način pomogli i našoj industriji jer je to vozilo naša proizvodnja – kaže Mađeruh.
Unatoč novom vozilu, pred grubišnopoljskim Komunalnim poduzećem još je uvijek veliki posao.
– Još imamo dva natječaja. Imamo dva specijalna vozila koja smo kandidirali i sada čekamo hoćemo li proći. Isto tako kandidiran je projekt reciklažnog dvorišta. Kada sve to ujedinimo, možemo razgovarati o tome da je Grubišno Polje organizirano što se tiče sakupljanja i razvrstavanja otpada – rekao je Mađeruh.
Tek tada će biti zadovoljni svi visoki europski kriteriji, zaključio je Mađeruh. (M. Čapo)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!