POTPISAN UGOVOR Kreću s najvrjednijim projektom u povijesti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BEREK – U Općini Berek potpisan je ugovor o izvođenju radova na izgradnji kanalizacije u naselju Berek. Ugovor težak devet milijuna i sto tisuća kuna potpisan je između nositelja projekta Komunalija Čazma i izvođača radova FRIO d.o.o. Posebno zadovoljan ovim projektom je prvi čovjek Bereka, načelnik Mato Tonković.
Načelnik Mato Tonković
-Dosad Općina Berek nije potpisala nijedan ovako velik ugovor. Situacija je takva da smo taj projekt morali prepustiti Komunalijama Čazmi da budu nositelj projekta, no Općina Berek je ta koja je cijeli projket pripremila – od građevinske dozvole pa na dalje – kazao je načelnik Mato Tonković.
Ako se uzmu u obzir sve prethodne radnje koje je Općina Berek sama financirala, projekt izgradnje kanalizacije u Bereku penje se s 9 milijuna i sto tisuća gotovo na deset milijuna kuna.

-Posebno mi je drago što je radove dobila naša domaća tvrtka iz Bjelovara koja je bila najpovoljnija od pristiglih šest ponuda. Što se tiče financiranja, 80 posto ovog projekta financiraju Hrvatske vode, 20 posto financira Općina Berek – pojasnio je načelnik Tonković.
Rok izgradnje kanalizacijske mreže je četiri godine, no načelnik vjeruje da će projekt biti gotov i ranije. To vjeruje i Ivan Beljan, direktor čazmanskih Komunalija.
-Mi smo distributeri na ovom području. Distributeri smo Grada Čazme i šest općina. Trenutno samo jedna općina, Veliko Trojstvo i Grad Čzma imaju kanalizaciju. Ovo je znači sada treća lokalna zajednica koja će započeti s radovima i imati kanalizaciju – kazao je Ivan Beljan dodavši kako su neke općine tek krenule s pripremom projekata kako bi i one krenule s tom pozitivnom pričom.
Inače, kanalizacija čija izgradnja uskoro kreće, dugačka je pet tisuća i 300 metara, imat će dvije precrpne stanice i uređaj za pročišćavanje otpadnih voda.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!