ASISTENTI U NASTAVI I ove godine osigurana pomoć učenicima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Školska godina je počela, a asistenata u nastavi nema, kada će ih biti – ne zna se. Scenarij je to koji se u Hrvatskoj ponavljao iz godine u godinu. No, i ove školske godine je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji izbjegnut. Prošle školske godine je u županijskim školama pravo na pomoćnika u nastavi imalo sto učenika. Ove ih je odobrenje dobilo nešto manje, ali to vjerojatno nije konačna brojka, kaže župan Damir Bajs.
FOTO: GRAD BJELOVAR
– Otprilike su 84 učenika dobila ovog trenutka rješenje. Čekamo da se taj broj poveća – rekao je Bajs.
Niti jedan učenik kojem je pomoćnik potreban ne bi trebao ostati bez njega, ističe Bajs.
– Ako učenici ne mogu dobiti sredstva od same države ili europskih programa, dobit će iz županijskog proračuna. Svako dijete do sada je to i ostvarilo – ističe župan.
Župan Damir Bajs
Projekt pomoćnika u nastavi se nastavlja i u Bjelovaru u čijim su školama zaposlena 42 asistenta koji su desna ruka za 53 učenika. To je troje učenika i isto toliko asistenata više nego prošle školske godine, a riječ je o europskom projektu, navodi savjetnik za obrazovanje Damir Pavec.
– Radi se o četverogodišnjem projektu koji se nastavlja i ove godine je u četvrtoj godini provedbe. No, već znamo da sljedeće godine kreće novi projekt kroz koji će učenicima biti osigurani pomoćnici u nastavi – ističe Pavec.
Taj je bjelovarski projekt vrijedan ukupno sedam milijuna i 200 tisuća kuna, a s 92 posto iznosa ga financira EU socijalni fond. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!