KORAK DO IZGRADNJE Deset ponuditelja za novu zgradu Glazbene škole

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Sve je bliže početak izgradnje nove zgrade Glazbene škole Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru. Dokaz tome je trenutni postupak javne nabave za izvođača radova za koji se javilo deset ponuditelja. U tijeku je postupak pregleda troškovnika i ocjena ponuda pri čemu se izvođač mora izabrati najkasnije do 5. listopada. Nakon toga, slijedi potpisivanje ugovora i početak gradnje projekta čija se vrijednost procjenjuje na gotovo 26 milijuna kuna. Zgrada će se prostirati na dvije tisuće i 730 četvornih metara, gradit će se na četiri kata, a nalazit će se na adresi Vlahe Paljetka 5 preko puta zgrade Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske. Bit će to adekvatan prostor gdje će i uvjeti rada biti puno bolji, smatra ravnateljica Glazbene škole Sonja Štefanac.

– Još smo jedan korak bliže do izgradnje naše nove zgrade. Svaki put kada gledam prezentaciju kako će zgrada izgledati, ne mogu se oteti dojmu da je to zapravo san koji će se uskoro zaista i ostvariti. Dugi niz desetljeća čekamo adekvatan i dobar prostor, a nova zgrada zasigurno će to i biti. Imat ćemo i dvoranu u kojoj ćemo moći provoditi brojne aktivnosti – rekla je Štefanac.
Najnižu ponudu dala je zajednica ponuditelja Radnika Križevci i Hidroregulacije Bjelovar i to za milijun i 300 tisuća kuna manje od procijenjene vrijednosti radova.
– Cijena je bila niža od one procijenjene vrijednosti što je neuobičajeno. Smatram da je naručitelj izabrao savršen trenutak da stavi tender jer postoji osjećaj da bi sljedeće godine eventualno mogla doći kriza. Vidljivo je da se građevinski sektor na to priprema – kaže Filip Vusić, zamjenik ravnatelja Javne ustanove Razvojne agencije BBŽ.
Ovo bi trebala biti najljepša javna zgrada u Bjelovaru, a vjerujem i na cijelom području Bjelovarsko-bilogorske županije, ističe župan Damir Bajs.
– Kada govorimo o glazbenim školama, to bi bila tek treća Glazbena škola u Hrvatskoj jer one su nadogradnja, nisu obvezne. No, mislim da je nova zgrada naša obveza prema novim generacijama učenika i profesora koji su ostvarili jedan imidž našeg grada. Pred nama je krajnji korak, a to je potpis ugovora. Interes je bio velik, a ono što je najvažnije je manja ponuda. Kao Bjelovarčanin želim da to bude zgrada ljepotica koja je projektirana iznad standarda – rekao je Bajs.
Buduća, kako kaže župan, zgrada ljepotica značit će potpuno novi standard za 400 učenika i 50 zaposlenika i vanjskih suradnika, a njezinom izgradnjom stvorit će se i uvjeti za održavanje jednosmjenske nastave. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!