STRAST U KUHINJI Blogerica Nina oduševljava hedoniste čudesnim receptima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Je li strast prema hrani moguće izraziti kroz umjetnost? Ako pitate food blogericu Ninu Stojanov, porijeklom Bjelovarčanku koja se prije nekoliko godina udala u Dalmaciju – itekako je moguće! Na svom blogu Dalmatian Things With Nina te na društvenim mrežama ova vrsna mlada kuharica redovito objavljuje recepte, ali i vrhunske fotografije slanih i slatkih slastica koje svakodnevno sprema za svoju obitelj. Čitava online kulinarska priča započela je sasvim slučajno.

-Prije 3 godine napravila sam profil na Instagramu gdje sam dijelila fotografije svojih jela. Iznenada su počeli brojni upiti za recepte. Da bih olakšala i sebi i drugima, otvaram svoj blog gdje opširnije pišem svaki recept. Htjela sam mjesto gdje mogu pričati svoju priču. U dvije godine imala sam puno divnih suradnji, stekla još više znanja i iskustva te sačuvala divne uspomene – kaže Nina, čiji Blog trenutno broji više od 60 tisuća pregleda dok Instagram ima oko 7 tisuća pratitelja.

-Ljudi su inspirativni, dragi i, ono najvažnije, cijene i podupiru trud koji se ulaže u ovaj posao. Najviše pratitelja imam iz zagrebačke i dalmatinske županije. Od prvog dana fotografiram sve sama. Od pripremanja scene, teksta, svega. Trudim se kroz fotografiju prikazati strast prema kuhanju – kaže naša sugovornica.

Nina otkriva kako je kuhati učila od majke i bake, a puno toga je naučila i od supruga Dalmatinca.

-Najviše volim kuhati jela sa povrćem i mesom. Moja obitelj teži tradiciji pa su nezoistavna riblja jela i dobra šalša! Suprug oduvijek voli meso bez obzira što je Dalmatinac, tako da nije bilo teško spojiti kontintalna jela sa Dalmacijom – priča nam Nina. Svako njezino kulinarsko iskustvo prate i njezini mališani, 6-godišnja Nika i 5-godišnji Ivan. Oni su joj, kaže, velika pomoć u kuhinji.

-Nika već zna nabrojati napamet sastojke za neke kolače koje često spremamo, dok je Ivan uvijek spreman s kuhačom i pregačom baciti se na posao – smije se Nina.

Na upit je li, s obzirom na popularnost na blogu i društvenim mrežama, u planu i neko tiskano izdanje kuharice, Nina kaže kako nastoji ne planirati puno.

-Daleke planove nemam nikada, samo viziju. Ne težim ničemu, volim ono što imam i što dođe spontano. Jednom dana voljela bih izdati svoju kuharicu. Kada imam vremena, radim povremeno na tome i razmišljam kako bi ona izgledala – puna ljubavi – kaže Nina.

Ninine recepte možete pogledati na blogu i njezinom Instagram profilu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!