ŠTEFANJE – Pokrivenošću vodovodom od 80 posto se može pohvaliti Štefanje, a taj će postotak uskoro biti i veći jer je u tijeku gradnja vodovoda u tri općinska naselja.
– Vodovod radimo u naseljima Gornja Šušnjara, Donja Šušnjara i Laminačke Ive što je spoj od Martinca do Laminca. Riječ je o nekih devet tisuća metara vodoopskrbne mreže koja je još prije deset godina projektirana – kaže Emić.
Projektna dokumentacija je u međuvremenu, kaže Emić, propala, pa je Općina radila novelaciju, prošle godine dobila građevinsku dozvolu i prenijela pravo građenja na Komunalije Čazma. U Donjoj Šušnjari bi se mještani mogli početi priključivati već ove godine, a time će se riješiti dugogodišnji problem s vodom.
– Već je to šest do sedam godina veliki problem koji je nastao zbog nedostatka vode u bunarima. Greška je što su se nekontrolirano bušili bunari pa je došlo do pada tla. Veseli me da će se i taj problem uskoro do kraja riješiti – rekao je Emić.
Riješiti bi se uskoro trebao i vodovod kroz Blatnicu i Starine za koje je u pripremi izdavanje građevinske dozvole. (D. Mlinac)

Sviđa ti se ovaj članak?

Dodaj zvjezdicu za ocjenu

Članak nema ocjena. Budi prvi i ocijeni ga.

Hvala na ocjeni!

Prati nas na društvenim mrežama!