E-SJEDNICA Vijećnici mailovima glasovali i o dugo očekivanim izvješćima o radu županijskih tvrtki

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iako su se na danas održanoj 19. sjednici Županijske skupštine BBŽ našle teme na kojima su oporbeni vijećnici dugo inzistirali, poput izvješća o radu pojedinih županijskih tvrtki, među kojima su Bjelovarski sajam i Županijska uprava za ceste, većina je usvojena bez rasprave. Naime, današnja je sjednica održana elektronskim putem, pa su se opažanja vijećnika i glasovanje sveli na slanje mailova. Za održavanje sjednice nisu znali ni mediji do trenutka kad je u ishodu iste stiglo priopćenje iz Županije. U njemu stoji kako je na sjednici sudjelovao 31 vijećnik, a na dnevnom redu našlo se 15 točaka.

Osim spomenutih usvojenih izvješća o radu županijskih tvrtki te ustanova, vijećnici su tako dali ovlaštenje županu Damir Bajsu za potpisivanje ugovora o prijevozu učenika osnovnih škola kojima je osnivač Županija, kao i Aneksa ugovora o prijevozu prema kojemu će se iz županijskog proračuna pokriti troškovi vezani uz dodatne linije uvedene zbog epidemioloških mjera.

Vijećnici su, stoji u priopćenju, podržali i dokapitalizaciju Vodoprivrede Daruvar d.d. od strane Županije. Usvojeno je i polugodišnje izviješće o radu župana, kao i polugodišnje izviješće županijskog proračuna.

Podržana su i izvješća o stanju nezaposlenosti i zapošljavanju na području županije za 2019. godinu te izvješće o financijskim rezultatima poslovanja poduzetnika na području županije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!