NOVI VRTIĆ Virovitica nastavlja brinuti za svoja prigradska naselja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VIROVITICA – Grad Virovitica napravio je velik iskorak u predškolskom standardu. Dokaz tome je novoizgrađeni vrtić u Svetom Đurađu koji je ovih dana otvorio vrata za 32 mališana.
– Iz povijesnih razloga moram napomenuti da je to prvi vrtić koji je dislociran i nalazi se u prigradskom naselju. Iskoristili smo sredstva Europske unije i to pogotovo sredstva za ruralni razvoj. Pomoću tih sredstava, napravili smo jedan od prvih vrtića – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.
Vrtić je to vrijedan pet i pol milijuna kuna i koji je, kako kaže Kirin, građen s jednim motivom.
– Roditeljima želimo smanjiti troškove i olakšati im život. Sada oni iz prigradskih naselja djecu ne moraju voziti u grad. S druge strane, povećavamo kapacitete vrtića i želimo da sva djeca imaju svoje mjesto u vrtiću, što ćemo ove godine i ostvariti. Roditeljima koji rade nastojimo osigurati brigu za djecu – kaže Kirin.
FOTO: GRAD VIROVITICA, GRADONAČELNIK IVICA KIRIN
Virovitica neće stati na vrtiću u tom prigradskom naselju.
– U pripremi Grad Virovitica ima još jedan projekt. To je vrtić u prigradskom naselju Milanovac koje ima preko dvije tisuće stanovnika. Zajedno s našom Županijom, i dalje želimo ulagati u naše vrtiće i škole. Isto tako ne smijemo zaboraviti našu Visoku školu te Stručni studij drvne tehnologije – napominje Kirin.
Takvo ulaganje je, siguran je virovitički gradonačelnik, najisplativije.
– Ulaganje u djecu je dugotrajno najisplativije. Često imamo i drugih prioriteta i problema. Ovih dana tako razgovaram s mjesnim odborima Grada Virovitice gdje ljudi često traže komunalnu infrastrukturu. Mislim da to za sada može pričekati jer prioritet su djeca. Djeci moramo omogućiti budućnost i standard koji mi nismo imali. Želimo naravno i roditeljima i svima koji žive na našem području omogućiti sve standarde kako bi kod nas i ostali živjeti. No, cilj nam je privući i druge stanovnike – ističe Kirin.
Stoga će u Virovitici, ističe Kirin, predškolski odgoj i obrazovanje i dalje biti visoko na listi prioriteta.
– Grad sufinancira vrtić s deset posto. Uz to smo osigurali zemljište, dozvole i sve ono što je bilo potrebno. Isto tako ćemo se prijaviti na sve nove projekte. Osim vrtića u Milanovcu, u prijedlogu imamo još dvije škole. To je Treća osnovna škola koja već ima idejnu lokacijsku dozvolu te srednja Glazbena škola s koncertnom dvoranom. Završetkom tih velikih projekata riješili smo sve potrebe grada za sljedećih oko 15 godina – zaključuje Kirin.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!