OPĆINSKE POTPORE Za mlade obitelji do 45 tisuća kuna pomoći

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Posljednja sjednica Općinskog vijeća Sirača trajala je duže no inače, a razlog tomu su Programi o kojima se detaljno moralo raspraviti. Slijedom Dnevnog reda tako je, između ostalog, prihvaćen Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem koje je u vlasništvu Republike Hrvatske, a nalazi se na području općine Sirač.
– Pod jednom točkom Dnevnog reda našao se Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem. Tu odluku dugo smo čekali, no konačno je Program prihvaćen. Sljedeći korak je Ministarstvo poljoprivrede nakon kojeg, ako ne bude primjedbi, slijedi raspisivanje natječaja – rekao je načelnik Branimir Miler.
Uz spomenuti program, vijećnici su usvojili još jedan – Program stambenog zbrinjavanja mladih obitelji.
– Osigurali smo nekih 200 tisuća kuna. Iako je oko Programa bilo raznih pitanja, ipak je na kraju prihvaćen. Nekoliko varijanti vezano je za ovaj Program. Mlade obitelji moći će se javiti za kupnju kuća, stana ili za obnovu i renoviranje. Ima niz klauzula po kojima se može ili ne može prihvatiti nečiji zahtjev. Pomoć se kreće od 25 do 45 tisuća kuna po obitelji – kaže Miler.
No za određenu potporu, napominje načelnik, godišnje se može javiti samo jednom. Isto tako, prednost uvijek imaju obitelji koje se javljaju prvi put. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!