OPTUŽNICA ZBOG LOVA Gradski vijećnik Nekvapil odbija optužbe za malverzacije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru ovih je dana potvrdilo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1964.) zbog počinjenja tri kaznena djela zlouporabe povjerenja iz članka 246. stavka 1. Kaznenog zakona. Riječ je o bjelovarskom gradskom vijećniku iz redova SDP-a Nenadu Nekvapilu, što nam je on osobno potvrdio.

Nekvapilu se na teret da je od 19. rujna 2016. do 15. veljače 2017. kao rukovoditelj odjela u jednom trgovačkom društvu u podružnici u Bjelovaru, zadužen za organizaciju i lov divljači, u namjeri stjecanja nepripadne materijalne dobiti, prethodno dopustio, za sada, nepoznatoj osobi bez odobrenja za lov da obavlja lov i odstrel divljači, nakon čega je upisivao ili samo potpisivao u potvrde o podrijetlu divljači i njezinih dijelova i zapisnike o obavljenom lovu lažni podatak da je on kao lovac izvršio odstrjel divljači i takve neistinite podatke predao računovodstvu tražeći isplatu navedene naknade. Na temelju tog zapisnika i navedenog evidencijskog obrasca s neistinitim podacima, okrivljeniku je isplaćena nepripadajuća naknada za korištenje vlastitog oružja i streljiva u službene svrhe, dok za odstrijeljenu divljač, po za sada nepoznatoj osobi, nije naplatio naknadu za lov i odstrel divljači pribavivši si time protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 387,90 kuna i oštetivši time trgovačko društvo za ukupan iznos od 5.137,90 kuna jer nije naplatio naknadu od nepoznate osobe koja je stvarno odstrijelila divljači. Nadalje, gradski vijećnik se tereti da je kao rukovoditelj odjela u svom poduzeću, zadužen za organizaciju i lov divljači, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, u dva navrata organizirao skupni lov u kojem je dopustio da sudjeluju i obavljaju odstrel divljači osobe koje nije upisao u popis lovaca skupnog lova. Okrivljenik je nakon toga, tereti ga se, u potvrdu o podrijetlu divljači i njezinih dijelova upisao lažni podatak da je on kao lovac izvršio odstrel navedene divljači i takve neistinite podatke ovjerio i svojim potpisom, dok navedenim lovcima nije naplatio naknadu za lov niti je naplatio naknadu za odstrel divljači, a niti je navedenu divljač predao trgovačkom društvu radi daljnje prodaje. Navedenu divljač je, tereti ga se, zadržao za sebe, pribavivši si protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 6.128,00 kuna i oštetivši time trgovačko društvo za ukupni iznos od 6.728,00 kuna.

U telefonskom razgovoru Nenad Nekvapil nam je kazao kako odbija sve optužbe na svoj račun. Nevinost, kaže, uz pomoć argumenata i svjedoka kani dokazati na sudu, dok u detalje priče nije htio ulaziti.

-Mogu samo još dodati kako se maksimalno zalažem za borbu protiv korupcije jer smatram da je ona rak-rana našeg društva. Vjerujem u naše pravosuđe i nevinosti ću dokazati na sudu – poručio je Nekvapil.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!