PITANJE PODZEMNE GARAŽE Mišljenja građana podijeljena

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Premalo parkirnih mjesta je bjelovarska bolna prometna točka. Nedostatak parkinga oko tržnice i bolnice trebala bi riješiti dvoetažna podzemna garaža upravo ispod gradske tržnice. Projekt je to koji se procjenjuje na dvadeset milijuna kuna i u koji bi trebao ući privatni investitor za što su zeleno svjetlo dali i gradski vijećnici. Sami građani su pak o tome treba li Bjelovaru još jedna podzemna garaža podijeljeni. Dok jedni smatraju da je ona potrebna, drugi pak misle da nije te da je i trenutno postojeća garaža neiskorištena. Obje strane će prema svemu sudeći imati još dovoljno vremena za razmišljanje. Kako bi se garaža gradila ispod tržnice mora se ići na model javno-privatnog partnerstva. Preduvjet za to je pak izrada studije, navodi gradonačelnik Dario Hrebak.
– Studiju mora neka mjerodavna institucija potvrditi, koji su to uvjeti i okviri unutar kojih Grad Bjelovar može raspisati javni natječaj za izgradnju garaže – rekao je Hrebak.
Grad u cijelu priču, ističe Hrebak, čiji bi nositelj trebalo biti gradsko poduzeće Komunalac, kreće vrlo oprezno i bez požurivanja kako bi zaštitio javni interes. To pak može značiti i da od svega možda neće biti ništa.
– Pitanje je hoćemo li uopće imati investitora kojemu će svi uvjeti odgovarati. Planiramo ovu priču maksimalno ozbiljno i transparentno napraviti. Upravo zato sve ide spornije nego su građani očekivali – ističe gradonačelnik.
Hrebak se nada da će iduće godine ipak moći raspisati natječaj.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!