STAMBENO PITANJE Općina želi privući nove obitelji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA PISANICA – Pitanje koje često visi nad glavama mladim obiteljima je stambeno pitanje. Svjesni su toga u Općini Velika Pisanica gdje su upravo taj problem odlučili olakšati. Cilj je spriječiti raseljavanje obitelji s područja Velike Pisanice, ali i privući nove mlade obitelji u tu općinu. Pomoć mladim obiteljima Općina ne pruža prvi put već se ta pozitivna praksa samo nastavlja.
– Prošle godine pa tako i ove odlučili smo riješiti stambeno pitanje svakoj mladoj obitelji koja dolazi s nekog drugog područja i kupi kuću u Velikoj Pisanici, ali i onima koji ostaju na našem području. Riječ je o potpori od nekih 205 tisuću kuna po korisniku – rekao je načelnik Fredi Pali.
Zainteresiranih, kaže Pali, itekako ima. Lijepe su to vijesti koje vesele načelnika, ali i sve ostale mještane kojih – što ima više, daju više i živosti općini i svim njezinim naseljima.
– Ono što me veseli je da uskoro budemo potrošili kvotu koju smo imali namijenjenu u proračunu. Vidjet ćemo kroz izmjene dopune proračuna koliko još budemo mogli taj iznos povećati. No, sve u svemu, zainteresiranost postoji. Kako ljudi koji su u Velikoj Pisanici tako i onih koji nisu. Smatram da je to pun pogodak kada govorimo o rješavanju prvog stambenog pitanja – ističe Pali.
Javni poziv kao i sve potrebne izjave nalaze se na službenim stranicama Općine. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!