JAVNI POZIV Gradska pomoć osnovnoškolcima od 200 ili 400 kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Objavljen je javni poziv Grada Bjelovara za sufinanciranje troškova radnih bilježnica i radnih materijala osnovnoškolcima. Za razliku od nekih gradova koji su nabavili sve radne bilježnice svojim školarcima, Bjelovar je potporu ograničio na 200 kuna za učenike nižih i 400 za učenike viših razreda. Gradonačelnik Dario Hrebak smatra da je taj model zadovoljavajuć.
– Nisu svi roditelji zainteresirani dobiti takvu Gradsku pomoć. Ima roditelja koji su očito financijski puno jači nego drugi. Zašto bismo onda njima, ako oni sami ne želi, davali 200 ili 400 kuna kada ima roditelja kojima je ta pomoć itekako potrebnija – kaže Hrebak.
Međutim, imovinskog cenzusa nema i roditelji svih bjelovarskih osnovnoškolaca se mogu javiti.
– Jedini uvjet je da roditelj dođe i osobno podnese zahtjev u Gradskoj upravi s računom gdje se jasno vidi da sve potrebno kupljeno – rekao je Hrebak.
Da bi se gradskih 200 ili 400 kuna i dobilo uz popunjen obrazac zahtjeva je potrebno dostaviti kopiju osobne iskaznice, originalni fiskalni račun kupnje radnih bilježnica i radnih materijala te presliku računa bez obzira bio to tekući, žiro ili zaštićeni račun. Vremena nema puno jer je javni poziv otvoren do sljedećeg petka drugog listopada.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!