VELIKI USPJEH Ramona Pečar državna prvakinja u latinsko-američkim plesovima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SAMOBOR – Samobor je ove subote bio domaćin državnog prvenstva u latinsko-američkim plesovima, u organizaciji plesnog kluba ”Samobor” i Hrvatskog sportskog plesnog saveza. Natjecalo se je oko 360 natjecatelja iz 15 klubova a sudilo je 7 sudaca.

Državni prvak u najjačoj kategoriji je plesni par Viktor Szabo-Vanja Vujić iz PK ”Optimus” Zagreb.

Među natjecateljima bilo je i 17 natjecatelja iz ŠPK H-8 i to u pojedinačnoj kategoriji: Ramona Pečar, Lena Medvedović, Barbara Babok, Ameli Koščak Vukobrat, Vanesa Račan, Matea Prskalo, Nikolina Krizmanić, Hana Birač, Jana Polak te u parovima Borna Kovačević-Petra Filipan, Filip Dujmović-Sara Haistor, Leon Grgić-Larisa Trgovac te Petar Klinac-Erna Sočec.

Najbolji plasman je ostvarila u kategoriji ”mlađi osnovci” Ramona Pečar koja je osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju te ponijela titulu državne prvakinje u svojoj kategoriji pojedinaca u latinsko-američkim plesovima.

Treće  mjesto u finalu i brončanu  medalju osvojili su,  u parovima, u kategoriji ”mlađi osnovci”  Borna Kovačević i Petra Filipan.  U kategoriji ”osnovci” u jakoj konkurenciji u finalu Filip Dujmović i Sara Haistor osvojili su sedmo mjesto dok su Leon Grgić i Larisa Trgovac u istoj kategoriji osvojili osmo mjesto, u kategoriji ”starija mladež” Petar Klinac i Erna Sočec u finalu u parovima osvojili su sedmo mjesto. U pojedinačnoj u kategoriji ”mlađa mladež” u konkurenciji od 31 natjecatelja iz ¼, ½, u finale se je plasirala Ameli Koščak Vukobrat osvojivši deveto mjesto, iza nje dobar plasman je ostvarila Vanesa Račan koja je ušla u polufinale osvojivši jedanaesto mjesto, iza njih su se plasirale Matea Prskalo, Barbara Babok i Nikolina Krizmanić.

U kategoriji ”osnovci” u konkurenciji 14 natjecatelja, iz polufinala u finalu je Jana Polak osvojila osmo mjesto dok je Lena Medvedović bila deveta. U kategoriji ”mladež” Hana Birač, koja je izašla po prvi puta na državno prvenstvo, u velikoj konkurenciji od 27 natjecatelja, otplesala je kvalitetno, ali nedovoljno za zapaženiji rezultat.

Predsjednik kluba Dragutin Hubak zadovoljan je postignutim rezultatima s obzirom da su osvojili jednu brončanu medalju  u paru i jedno zlato u pojedinačnoj konkurenciji te da imaju i nekoliko finalista i tako se našli među bolje plasiranim klubovima.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!