JAVNA PRIZNANJA Legenda rukometa imenovan počasnim građaninom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Povodom sutrašnjeg obilježavanja Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja Grad se danas zahvalio svim građanima koji na neki svoj način doprinose zajednici. Iako se dodjela Javnih priznanja već tradicionalno odvija na samoj svečanosti Gradskog vijeća, koronakriza promijenila je tradiciju pa su zaslužene nagrade građani dobili upravo danas. Nagrade obuhvaćaju vrlo širok spektar, od zdravstva, školstva, kulture pa sve do sporta. Svim nagrađenima obratio se gradonačelnik Dario Hrebak. 

– Užasno mi je žao što ove godine na drugačiji način uručujemo zaslužena priznanja. Mislim da sav trud i rad ovih ljudi nije zaslužio da ih se nagradi na ovakav način. No, moramo se priviknuti na vrijeme u kojem živimo. Ove nagrade plod su svega onoga što su građani kao individue u svojim djelatnostima postigli. Ovogodišnja nagrada zaista je posebna – rekao je Hrebak.

Dokaz da je ovogodišnja dodjela posebna je i imenovanje počasnog građanina. Ta čast pripala je legendi bjelovarskog, ali i hrvatskog rukometa Hrvoju Horvatu.
– Zahvalio bih se svima koji su nas predložili i onima koji su glasali. Veliko je to priznanje i potvrda da smo našim djelovanjem doprinijeli promociji grada Bjelovara. Smatram da su takva priznanja i nagrade motivacija i ostalim građanima da svojim radom, aktivnošću i učinkovitošću i dalje pridonose afirmaciji grada Bjelovara. Na kraju bio se zahvalio i našim obiteljima jer bez njihove podrške i angažmana ne bi mogli postizati vrhunske rezultate – kaže Horvat.

Zbog vrhunskih rezultata u svome radu Zlatna plaketa “Grb Grada Bjelovara” dodijeljena je, ravnatelju Opće bolnice Bjelovar Aliju Alloushu za izuzetne uspjehe na području zdravstva, Jadranku Grantvergeru za izuzetne uspjehe na području sporta, Božidaru Bakšaju za izuzetan doprinos u Domovinskom ratu te doktoru medicine Borislavu Šarku za izuzetne uspjehe u razvoju Odjela neurologije Opće bolnice Bjelovar. Pečat Grada Bjelovara dodijeljen je ugostiteljskom obrtu “Mario” i vlasniku Mariu Pajiću za značajan doprinos na području gospodarstva, Dušanu Margetiću za značajan doprinos na području kulture, profesorici Željki Kalabek za značajan doprinos na području odgoja i obrazovanja, Vesni Benković Šimunović za značajan doprinos u Domovinskom ratu te “Covid odjelu” Opće bolnice Bjelovar za značajan doprinos na području zdravstva. Javnu zahvalu gradonačelnika dobila je Biljana Balenović za doprinos na području odgoja i obrazovanja, Zdravko Čeh za doprinos u Domovinskom ratu i Damir Moćan za doprinos u realizaciji Stalnog muzejskog postava Domovinskog rata u Bjelovaru. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!