RAJSKI VRT Stručna pomoć i edukacija o uzgoju i preradi cvijeća

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – U Garešnici je kraju priveden 824 tisuće kuna vrijedan europski projekt Rajski vrt, kojemu je glavni cilj bio povećati mogućnosti zapošljavanja za lokalno stanovništvo. Nositelj mu je bio tamošnji Poduzetnički centar, a partneri u provedbi Hrvatski zavod za zapošljavanje i Grad Garešnica. Tijekom posljednjih 18 mjeseci održan je niz predavanja i radionica na temu uzgoja i prerade ljekovitog bilja i cvijeća.

– Imali smo 32 polaznika koji su sudjelovali na osposobljavanjima i radionicama. Kroz projekt smo proveli aktivnosti izgradnje plastenika u kojem su polaznici izvršavali stručnu izobrazbu – otkriva voditeljica Evelin Muhvić.

Polaznici koji su završili edukaciju primili su prigodna priznanja, a nova zanimanja bit će im upisana u radne knjižice. Da su zadovoljni, potvrđuje jedna od njih, Božica Biro.

– Kada sam došla ugodno sam se iznenadila zato što smo dobili vrlo stručnu pomoć i edukaciju koja je bila primjerena onome što možemo razumjeti – kaže Biro.

Zadovoljan konačnim rezultatima je i garešnički gradonačelnik Josip Bilandžija.

– Vjerujem da su polaznici našeg projekta doživjeli jedno novo iskustvo i usvojili ta nova znanja. Svakako očekujemo da s tim novim znanjima uđu na tržište rada i pokušaju se zaposliti. Tako će stvoriti prihode za sebe i svoju obitelj – ističe Bilandžija.

Dobra vijest je da Poduzetnički centar Garešnica već sada radi na projektima koji bi Garešničanima također trebali olakšati pronalazak posla.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!