NOVA ODLUKA Komunalno poduzeće preuzima upravljanje grobljima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – S obzirom na to da Sirač ima svoje komunalno poduzeće KOMUS, na njih je prema novoj odluci općinskog vijeća prebačeno upravljanje grobljima. Upravno vijeće Komusa odlučilo je pak da cijene pogrebnih usluga ostaju iste osim što se na iznose usluga dodaje PDV. Na zahtjev Komusa usvojena je i Odluka o davanju suglasnosti na Opće uvjete isporuke komunalne usluge ukopa.
Načelnik Branimir Miler
– Donijeli smo odluku da uslugu upravljanja grobljima kompletno vrši KOMUS. Što se tiče Odluke o davanju suglasnosti na Opće uvjete isporuke komunalne usluge ukopa mi smo bili svjesni da će ustanova jednog dana prijeći iznos od 300 tisuća kuna i da ćemo doći u sustav PDV-a. Upravno vijeće KOMUSA predložilo je da se cijena grobne naknade, koja je 80 kuna po grobnom mjestu, ne mijenja – kaže načelnik Branimir Miler.
Zbog posljedica izazvanih pandemijom, u Siraču je donesena i odluka o oslobođenju komunalne naknade.
– S obzirom na koronakrizu donijeli smo odluku da se gospodarstva na području općine Sirač oslobode za jedan kvartal, u ovom slučaju treći. Ukupno je to 61 tisuća kuna. Oštećeni ljudi koji nisu radili moći će se javiti – ističe Miler.
Načelnik smatra da je to bio logičan pothvat jer ljudima koji nisu radili svaka pomoć itekako je dobro došla. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!