JAVNI RADOVI Općina mogla zaposliti tek jednu ženu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA TRNOVITICA – Općina Velika Trnovitica, baš kao i mnoge druge lokalne samouprave, koristi program javnih radova kako bi dobili pomoć u ljudstvu, ali i kako bi pomogli svojim ljudima da barem na neko vrijeme primaju plaću. Ove godine dobili su pravo zaposliti tek jednu osobu.
– Očekivali smo moći zaposliti barem troje ljudi. Doduše, nama ne treba previše ljudi. Maksimalno smo do sada imali do pet osoba koje smo zapošljavali i to nam je bilo sasvim dovoljno – rekao je načelnik Ivan Marković.

Snalaze se u Općini i s jednim zaposlenim. Ovoga puta, valja naglasiti, to je ženska osoba.
– Osoba će raditi ono što je u opisu radnog mjesta ljudi zaposlenih u javnim radovima. Primjerice, uređenje javnih površina, okoliša – kaže Marković.
Pomoć starijim i nemoćnim osobama također bi bila jedna od obveza zaposlenih na javnim radovima, no, trenutna situacija to, nažalost, ne dozvoljava.
– Jedna zaposlena žena ima previše posla i jednostavno ne može stići sve sama. Napravi toliko koliko može. Jednostavno nema slobodnog prostora za neke dodatne poslove – napominje načelnik.
Inače, ugovor je potpisan u trajanju šest mjeseci, a u tom razdoblju, itekako će dobro doći Općini.
– Kada se poboljša financijska situacija u državi, možda nagodinu dobijemo priliku zaposliti više ljudi. Mislim da oni jako dobro dođu svakoj lokalnoj samoupravi pa i nama u općini Velika Trnovitica – kaže Marković.
U svakom slučaju, riječ je o projektu kojeg je nužno održati na životu, ma koliko teška situaciju u državi bila.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!