BRIGA O DJECI I MLADIMA Općinske potpore od novorođenčadi do studenata

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – U Općini Rovišće nastavlja se briga o studentima što dokazuje aktualni javni poziv za dodjelu jednokratnih novčanih sredstava. Nakon završenih prijava novčanu pomoć dobit će svi redovni studenti s područja općine. Prijave na javni poziv zaprimaju se do 24. listopada, a na službenoj web stranici Općine kreiran je i online obrazac putem kojeg se prijava može dostaviti. Iznos potpore varira jer sve ovisi o tome koliko će biti prihvatljivih pristiglih prijava.
Načelnik Rovišća Slavko Prišćan
– Trenutno je raspisan poziv za studente gdje im dodjeljujemo jednokratnu novčanu pomoć. Iznos potpore bit će između 1500 i 2000 kuna. Kada dobijemo točan broj zahtjeva, proračunski novac rasporedit ćemo. No, najmanji iznos sigurno će biti 1500 kuna – rekao je načelnik Slavko Prišćan.
Isto tako, Općina pomaže i svoj novorođenoj djeci s područja Rovišća što znači da svako novorođeno dijete ostvaruje pravo na jednokratnu pomoć od 1500 kuna. Briga o najmlađim mještanima na tome ne staje jer roditeljima su financije olakšane i po pitanju vrtića.
– Sufinanciramo vrtić s 980 kuna po djetetu dok roditelji plaćaju svega 650 kuna. Mislim da su roditelji zadovoljni u odnosu na neke druge vrtiće. Vjerujem da je briga o mladima na visokoj razini. Zaista vodimo brigu o mladima i roditeljima kako bi im bilo lakše funkcionirati. Želimo im pomoći u svakom trenutku – ističe načelnik.
Sve navedene potpore pokazatelj su da Općina Rovišće posebno brine o djeci i mladima jer kako kaže načelnik – djeca su budućnost i mora im se priuštiti kvalitetno i sigurno odrastanje, a samim time ponuditi odgoj, obrazovanje i kvalitetan život i budućnost na ruralnom području. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!