TEŠKA SITUACIJA Raste broj zaraženih, među pozitivnima puno školaraca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐULOVAC – Nakon što je u općini Đulovac jučer bilo devet slučajeva zaraze koronavirusom, danas ih je potvrđeno još četiri. Mjere koje je još prošlog tjedna uveo tamošnji općinski Stožer civilne zaštite, poput kraćeg radnog vremena kafića i ograničenja broja vjernika na misama, nisu urodile plodom. Đulovački načelnik Drago Hodak stoga još jednom apelira na mještane da budu oprezni.
Načelnik Drago Hodak
– Zaista sve pozivam da učinimo ono što je jedino moguće, a to je da smanjimo kretanje i fizički kontakt. Bojim se da ćemo inače doći u još goru situaciju, da ne kažem karantenu i ostalo – rekao je Hodak.
Među devet novozaraženih je i troje učenika đulovačke škole. Ranije je zaraza potvrđena također kod troje učenika i jednog zaposlenika pa od ovoga tjedna djeca nastavu prate online. U školske klupe bi se trebali vratiti 12. listopada.
– Ovo je i za učenike i za učitelje drugačija situacija i teža varijanta. Pokušavamo objasniti i apelirati na razumijevanje i strpljenje jer očito nas u ovoj godini čeka još dosta izazova – kaže ravnateljica škole Zlatica Kovačić.
Ravnateljica Kovačić kaže kako i nastavnici i učenici iz ove nenadane situacije izvući najbolje, a složni su u zaključku kako im je svima ovo prava škola za život.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!