UNATOČ TEŠKIM UVJETIMA Bjelovarske rukometašice nadaju se dobroj sezoni

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon šest mjeseci pauze rukometašice Bjelovara su odigrale prvu službenu utakmicu. U prvom kolu Prve hrvatske rukometne lige su uvjerljivo s 38:28 pobijedile Dalmatinku, a sada slijedi pauza do sljedećeg tjedna zbog reprezentativnog okupljanja. Bjelovar je u ovu sezonu ušao s pomlađenom, ali snažnom ekipom, kaže trener Hrvoje Cikoja.

– Mogu biti sretan jer imamo pet juniorskih i jednu seniorsku reprezentativku. Imamo kvalitetu, ali i mladost – rekao je Cikoja.

Međutim, što očekivati od ove sezone, nije lako reći.

– Još uvijek je to teško reći. Po meni, najvažnije je da se sezona igra, da ovaj cirkus stane i da bude mir kako bi mogli trenirati. Iako do jedne mjere normalno treniramo, nemamo osnovne uvjete poput garderobe i tuševa. Cure po ovom, sada već hladnom vremenu izlaze van, a već neke imaju problema s prehladom i bolovima u leđima – kaže Cikoja.

Zbog tromjesečne stanke u treniranju zbog koronavirusa se pojavljuju i neke ozlijede kojih prije nije bilo. Prva ekipa sada trenira u otežanim uvjetima, ali ona jedina, napominje Cikoja, ima pristup parketu.

– Trenutno cure igraju na betonu, a kada dođe lošije vrijeme i to će stati. Samo nam je prva momčad u pogonu, ostale su sve vani. Mislim da je to žalosno – ističe Cikoja.

Pred bjelovarskim rukometašicama je, čini se, jedna od izazovnijih sezona. (D. Mlinac)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!