LJEPOTA MAJČINSTVA Jedinstvena revija ove godine održava se online

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Povodom Nacionalnog tjedna dojenja, Udruga Za zdravo i sretno djetinjstvo i Alfa radio organizirali su već tradicionalnu LJEPOTU MAJČINSTVA 2020., kojom petu godinu za redom na jedinstven način slave majke i njihovu djecu. Zbog već poznate epidemiološke situacije, ove godine nisu okupili sve majke i mališane u isto vrijeme na istom mjestu, već su organizirali web event. Na taj način javnosti će se online predstaviti 29 majki i njihovih mališana sa šireg bjelovarskog i daruvarskog područja. Unatoč drugačijem izdanju, cilj Ljepote majčinstva i ove je godine isti.

-Želimo naglasiti da ovo nije samo ljepota majke kao žene. Ljepota majčinstva obuhvaća svu majčinu ljubav, svu brigu, svu pažnju, sve ono što majka daje svom djetetu – naglasila je idejna začetnica Ljepote majčinstva, bjelovarska pedijatrica Marija Čatipović.

I same majke oduševilo je sudjelovanje u ovom projektu.

-Čula sam puno pozitivnih komentara od majki koje su ranijih godina sudjelovale u Ljepoti majčinstva te mi je drago što sam se i sama mogla uključiti u ovaj projekt. Bilo je to zaista krasno iskustvo – kaže Daruvarčanka Diana Takač, koja je na reviji nastupila sa kćerkom Ritom, a ima i starijeg sina Dadu.

Glavni cilj manifestacije je promocija dojenja. Sve majke sudionice revije doje ili su dojile svoje mališane i svjesne su brojnih prednosti takve prehrane za najmlađe.

-Mislim da je dojenje izuzetno bitno i preporučila bih ga svakoj mladoj majci. Majka koja doji je, vjerujem, svojem djetetu dala najbolje što je mogla dati – kaže Suzana Štambuk, koja je na Ljepoti majčinstva nastupila s najmlađim sinom Karlom, a dojila je i stariju djecu, Jakova i Izabelu.

Ova manifestacija, jedinstvena u Hrvatskoj, dio je UNICEF-ove promocije dojenja, a i ove godine su je podržali brojni sponzori, Bjelovarsko – bilogorska županija, Grad Bjelovar te Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Reviju ćemo prikazati na našem portalu u nedjelju, a do tada pogledajte kratki trailer:


PODIJELI S PRIJATELJIMA!