MEDICINSKA ŠKOLA Centar kompetentnosti jedinstven u ovom dijelu Europe

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Održana je početna konferencija projekta Regionalni centar kompetentnosti u zdravstvu Medicinske škole Bjelovar u čijoj provedbi sudjeluje 13 partnera iz cijele Hrvatske. Riječ je o dva odobrena europska projekta koji podrazumijevaju nadogradnju i opremanje škole te uspostavu Regionalnog centra kompetentnosti, vrijedna ukupno 62 milijuna kuna.

-Plan je razviti program i kurikulum za zanimanja njegovateljice i medicinske sestre za palijativnu skrb i za dentalne tehničare – kazala je ravnateljica bjelovarske Medicinske škole Biljana Balenović, dodajući kako je škola već u pregovorima s potencijalnim poslodavcima kako bi se znalo u kojem točno smjeru krenuti s edukacijom. Novi Centar kompetentnosti bit će jedinstven, ne samo u Hrvatskoj, već i u ovom dijelu Europe. Zadovoljstvo zbog toga ne kriju ni u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koja sufinancira ovaj projekt.

-Veseli me što imamo puno partnera i što je projekt prepoznat u ovom dijelu Hrvatske. S nama u provedbi je 13 partnera s područja nekoliko županija. Očekujemo da uspostavom ovog Centra dobijemo novu kvalitetu i nove mogućnosti – naglasio je bjelovarsko-bilogorski Župan Damir Bajs.

Bajs je kazao kako bi uskoro trebao biti raspisan natječaj za izvođača radova na dogradnji škole u sklopu koje će biti izgrađeno i opremljeno 2 tisuće kvadrata novog prostora u kojem će biti smješteni novi kabineti, laboratoriji i učionice. Riječ je o najvrjednijem projektu u izgradnju u školstvu u ovom dijelu Hrvatske te jedan u nizu županijskih projekata koji se velikim dijelom financiraju europskim novcem. Ujedno je to drugi po vrijednosti projekt u BBŽ, odmah nakon izgradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!