MRŠAVA TURISTIČKA SEZONA Problem zbog otkazivanja manifestacija

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – U mnoštvu toga što je pandemija otpuhala je i dobra turistička sezona u Garešnici. U prvim osam mjeseci je evidentirano tek 1268 dolazaka što je čak 46 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine. Zabilježeno je i 3786 noćenja, a to je pak 34 posto manje nego lani. Do podbačaja je došlo zbog otkazivanja manifestacija, ali i zbog manjeg dolazaka lovaca i ribolovaca. U Garešnici su prije koronakrize očekivali da će ove godine broj ribolovaca biti i veći, kaže direktorica Turističke zajednice Sjeverna Moslavina Daniela Belak.
– Imali bi sigurno ostvareno preko tisuću noćenja od ribolovaca jer je ove godine Garešnica trebala biti domaćin nekoliko velikih međunarodnih i vrlo poznatih natjecanja u športskom ribolovu – kaže Belak.
Broj noćenja bi u garešničkom kraju bio i manji od 3786 da nema gospodarskih aktivnosti, napominje Belak.
– Ovaj broj noćenja malo su popravili građevinski radnici koji su smješteni u Garešnici, a rade na raznim gradilištima u samom gradu i oko njega. Tako da su oni malo popunili smještajne kapacitete – rekla je Belak.
U garešničkoj turističkoj zajednici tako priželjkuju bolju 2021. i povratak lovaca i ribolovaca kojima je upravo Garešnica, kažu, drago odredište. (D. Mlinac)
 
 

PODIJELI S PRIJATELJIMA!