NOVO SPREMIŠTE Bolji uvjeti za općinske vatrogasce

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DEŽANOVAC – Svima nam je dobro poznata važnost vatrogasaca u životima građana. Njima smo zahvalni i njih je svakodnevno potrebno hvaliti i svaki put kada je to moguće – poboljšati im uvjete za rad. To znaju i u Dežanovcu, gdje će vatrogasci uskoro imati bolje uvjete. Dobit će novo spremište. Spremište je nužno jer ono sadašnje je dosta trošno, što ne čudi, jer ipak je riječ o vremešnom objektu, kaže predsjednik DVD-a Dežanovac Stjepan Hlatki.
– Ono je građeno, možda i prije 100 godina. Koliko – toliko se održavalo, ali više ne odgovara svojoj funkciji – dodaje Hlatki.
Spremište je prenisko, premalo i u njega se ne može ući s modernom mehanizacijom. Tako ono više nije prikladno današnjem vatrogastvu i ne odgovara potrebnim zahtjevima. Novo spremište će to promijeniti, na radost dvadesetak dežanovačkih dobrovoljnih vatrogasaca. Ondje nastavljaju njegovati vatrogasnu tradiciju, iako i oni, kaže Hlatki, muku muče sa zadržavanjem mladih koji su nerijetko, trbuhom za kruhom, prisiljeni napustiti manju sredinu.
– Jako je nezahvalno nešto prognozirati i bazirati na mladima budući da ih posao odvede – kaže Hlatki. 
Ipak, u vatrogastvo se, naravno, zbog sigurnosti stanovnika mora ulagati. U vatrogasno spremište u Dežanovcu će biti uloženo oko 500 tisuća kuna pri čemu je Općina za rekonstrukciju i dogradnju od Ministarstva graditeljstva povukla 165 tisuća.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!