TURIZAM I REKREACIJA Općina ima brojne planove koji se tiču zelene energije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐULOVAC – Općina Đulovac nedavno je raspisala obavijest o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za izgradnju Sportsko rekreativnog centra s umjetnim/akumulacijskim jezerom s mini hidrocentralom. Kakav je to projekt, koji bi se trebao realizirati u razdoblju od 2021. do 2027. godine, pojašnjava načelnik Drago Hodak.
– S obzirom na to da je težište i na zelenoj energiji, a mi u Đulovcu imamo potrebu urbanistički riješiti dio gdje radimo vrtić, nogometno i rukometno igralište, u zadnjim izmjenama prostornog plana stavili smo tri hektara za gradnju umjetnog jezera – rekao je Hodak.
Načelnik Drago Hodak
Jezero bi imalo multifunkcionalnu ulogu, od estetske uloge pa sve do proizvodnje obnovljivih izvora energije, napominje Hodak i podsjeća da se Đulovac naslanja na dvije rječice, Krivaju i Puklicu, što valja dobro iskoristiti. Stoga im je cilj usmjeriti dobivenu energiju u malo akumulacijsko jezero veličine hektar i pol.
– Paralelno planiramo iskoristiti snagu vodotokova za proizvodnju električne energije kako bi ju iskoristili za javnu rasvjetu i javne institucije – kaže Hodak.
Idejni projekt je ugovoren, a procjena đulovačkog načelnika je da će do proljeća 2021. imati građevinsku dozvolu, a najvažnije je dotad riješiti imovinsko pravne odnose. Osim spomenutog projekta, u budućnosti će ta lokacija, koja se nalazi uz sami dječji vrtić koji je u izgradnji, biti mjesto razvoja turističkih i sportskih sadržaja, zaključio je Hodak.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!