UREĐENJE BJELOVARSKOG PARKA Krenuli radovi vrijedni 2,5 milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Središnji gradski park ovih je dana postao gradilište. Unatoč travanjskom razmišljanju gradonačelnika Daria Hrebaka da se park ove godine zbog financijske situacije neće obnavljati, privilegiju novog ruha ipak će još ove godine dobiti staze ukupno duge tisuću i 600 metara. To dokazuje da je situacija s proračunom pod kontrolom.

– Staze su stare 30 godina. Jedan dio staze je i razoren te nikada obnavljan od posljedica granatiranja. Obnovit ćemo do kraja godine sve staze za što je osiguran iznos od oko dva i pol milijuna kuna s PDV-om. Mislim da gradski park to zaslužuje. Nakon lijepo uređenog paviljona koji je u samom središnjem djelu, na red su došle staze. Rekli smo da nećemo zaustaviti građevinske radove, ali priznajem da smo malo usporili. Željeli smo vidjeti kako će se puniti gradski proračun. Upravo sam dobio najsvježije podatke iz analitike Grada vezane uz punjenje gradskog proračuna. Prvih devet mjeseci ove godine smo u minusu od pet milijuna kuna u odnosu na prošlu godinu za isto razdoblje. Podsjećam da smo prošle godine imali prirez, a ove ga godine nemamo. Zadovoljni smo s tim dijelom i mislim da ćemo godinu završiti uspješno. Sve to naravno ovisi i o svim europskim sredstvima koja nam država duguje tako da ostaje još za vidjeti hoće li ona stići na vrijeme ili ne. Važno je da su u ovom trenutku gradske financije stabilne pa se zato i radovi u središnjem gradskom parku ipak budu realizirali ove godine – rekao je Hrebak.

 

Neovisno o stabilnosti proračuna, na određene postojeće probleme moralo se misliti.
– Donijeli smo odluku da nećemo započinjati s obnovom korza jer bi tako dodatno ugrozili ugostitelje. Ukupna duljina trajanja aglomeracije je oko 23 mjeseca tako da smo te radove odlučili prebaciti na početak jeseni sljedeće godine. Tako ćemo ugostiteljima dati zraka i nećemo ugroziti i onako im krhko poslovanje – zaključuje Hrebak. (D. Aleksić)



PODIJELI S PRIJATELJIMA!