POMOĆ UGOSTITELJIMA Prekrižen je porez na potrošnju

5
(1)
BJELOVAR – Pred ugostiteljima je teških, kažu oni, i krvavih sedam mjeseci. Pitanje je koliko će zbog vremena terase još moći raditi, a ne zna se ni na koji će način zbog epidemiološke situacije moći raditi u zatvorenom. Malo lakše bi ipak trebali disati ugostitelji u Bjelovaru kojima Grad prepolovljuje najam prostora na budućim manifestacijama, na snazi ostavlja odluku o proširenju terasa, a to je tek dio uvedenih mjera, ističe gradonačelnik Dario Hrebak.
-Do tridesetog šestog sljedeće godine niti jedan ugostitelj u Gradu Bjelovaru neće morati platiti gradsku terasu. Drugo, spremni smo sufinancirati s iznosom do tri tisuće kuna po ugostitelju, dakle pedeset posto iznosa, nabavku grijalica za terase – naveo je na predstavljanju mjera Hrebak.
Najvažnija promjena je da Bjelovar zbog trenutne situacije u ugostiteljstvu ukida porez na potrošnju što pozdravlja predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak.
-Nisu to stvari od kojih ćemo mi moći preživjeti, ali ćemo moći vjerovati da ćemo preživjeti i moći ćemo se sutra nadati nečem boljem. To je ono što je bitno, da svi razumijemo da bez tih nekih malih stvari ne možemo preživjeti – naglasio je Medak.
Od ugostiteljstva, napominje Medak, u Hrvatskoj živi oko 60 tisuća radnika, a s njihovim obiteljima se dolazi do brojke od 200 tisuća ljudi. U bjelovarskim kafićima je samo na korzu zaposleno oko 150 ljudi, pa mjere pozdravljaju i lokalni ugostitelji. Ukidanje poreza na potrošnju će gradskom proračunu “otpuhati” 800 tisuća kuna godišnje, a na pitanje kako će Grad nadoknaditi tu proračunsku rupu, Hrebak odgovara:
-Kako će oni preživjeti? To je odgovor na to pitanje. Bit će i meni teško, ali ugostiteljima će biti još i teže – poručuje bjelovarski gradonačelnik.
Grad će, najavio je Hrebak, krenuti u dodatnu racionalizaciju jer uzalud im sada 800 tisuća kuna poreza na potrošnju, ako im ga sljedeće godine neće imati tko plaćati.

Sviđa ti se ovaj članak?

Dodaj zvjezdicu za ocjenu

Prosječna ocjena 5 / 5. Ukupno glasova: 1

Hvala na ocjeni!

Prati nas na društvenim mrežama!