REALIZIRAN PROJEKT Hrvatski dom spreman za nova događanja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Rok za realizaciju energetske obnove zgrade Hrvatskog doma u Daruvaru bio je 19. listopada ove godine, no Daruvar se može pohvaliti da su radovi gotovi i prije roka. Svrha projekta bila je riješiti problem velike potrošnje energije u objektu te osigurati kvalitetniji i ugodniji prostor za rad udruga. Obnovom zgrade osigurao se prostor u kojem se mogu odvijati okupljanja lokalne zajednice zadovoljavajući pritom kulturne i društvene potrebe. Zadovoljstvo dovršenim projektom ne skriva gradonačelnik Damir Lneniček.
FOTO: GRAD DARUVAR
– Drago mi je što mogu reći da je izvršena primopredaja gotovog objekta i da je energetska obnova Hrvatskog doma u Daruvaru završena. Vrijednost projekta bila je oko milijun i 600 tisuća kuna od čega je 80 do 90 posto bilo sufinancirano preko Kohezijskog fonda i Ministarstva regionalnog razvoja – kaže Lneniček.
Samo neki od odrađenih poslova su zamjena postojećih vanjskih otvora, dotrajalog centralnog grijanja i unutarnje rasvjete kao i oblaganje vanjskih zidova toplinsko fasadnim izolacijskim sustavom. Sve to stvorilo je novo ruho Hrvatskog doma.
– Hrvatski dom dobio je novo ruho s funkcijom održavanja određenih kulturnih i umjetničkih manifestacija. S druge strane, dobili smo još jedan projekt u suradnji s Astronomskim društvom “Kumova slama” vrijedan gotovo milijun kuna – rekao je Lneniček.
Provedbom mjera energetske učinkovitosti osigurale su se značajne financijske uštede za Grad Daruvar. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!