LOKALNO Usred krize otvorili trgovinu delicija s domaćih OPG-a

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Raskoš moslavačkih proizvoda – od svježeg voća i povrća te jaja, preko meda, domaćih mlinaca, pinđura, pa do suhomesnatih proizvoda – vidjeti se, okusiti i kupiti može u trgovini OPG-a Balja u Garešnici. Trgovina je to u kojoj se mogu kupiti proizvodi proizvođača s garešničkog područja, a Balje su se na otvaranje odlučili jer su, kako imaju i apartmane, shvatili da potrebe za takvim nečim itekako ima, priča Tatjana Balja.

-Dolazilo je puno turista koji su me uvijek pitali mogu li im nabaviti domaći krumpir, domaće ulje tako da sam se znala, tako reći, razletjeti po Garešnici da bih im to nabavila – prisjeća se Balja.
Shvatila je tako da bi bilo dobro sve domaće nuditi na jednom mjestu. Uz to smatra kako Garešnica kao poljoprivredni kraj s mnogo OPG-a zaslužuje trgovinu u kojoj će oni prodavati svoje proizvode i čija su im vrata uvijek širom otvorena. Oni su to i prepoznali.
-Proizvođači su oduševljeni, čak veliki i više od malih jer mali možda i nemaju dovoljno proizvoda za nekakav plasman za dalje. Naime, proizvode ne nudim samo u Garešnici, već je otvoren i web shop i roba se prodaje u cijeloj Hrvatskoj – ističe Balja.
I tako se garešnička moslavačka priča polako širi. Balja je trgovinu otvorila u naizgled najgore moguće vrijeme – proljetos za vrijeme koronakrize. Tada je iskoristila dostavu, a sada kupci dolaze sami i nerijetko se i iznenade bogatom ponudom.

-Ljudi ni ne znaju što se sve proizvodi u našem kraju. Primjer su batat, domaći mak ili eko kamilica. Kada uđu u trgovinu, često se čude takvim proizvodima – priča doživljaje garešnička pčelarka.
Zadovoljni su kupci, zadovoljni su i proizvođači koji su dobili novo tržište, a da je sve domaće, kvalitetno i fino Tatjana Balja jamči iz prve ruke, odnosno prvog zalogaja.
-Moj suprug je rekao da nikada do sada nije ovako fino jeo jer sada kupujem u svojoj trgovini isključivo lokalne proizvode – kaže kroz smijeh Tatjana, a ima li bolje preporuke od te?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!