DJEČJI TJEDAN Knjižnica djeci daruje besplatno članstvo!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Nalazimo se u dječjem tjednu koji se ove godine obilježava u znaku 70. rođendana Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske. Samo jedan od ciljeva tjedna namijenjenog djeci je pokrenuti nove akcije od šireg značaja za njihov razvoj i odgoj. Taj cilj prepoznala je i Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar koja iz prve ruke zna koliko je važno čitanje već od malih nogu. Za djecu do 15 godina zato imaju odlične vijesti.
– Dječji tjedan je Međunarodni dječji tjedan, a obilježava se od 5. do 9. listopada. Stoga smo došli na ideju da svoje drage najmlađe korisnike zamolimo da dođu i besplatno se učlane. Članstvo će im dakako trajati cijelu nastavnu godinu, točnije do 18. lipnja 2021. godine – rekla je knjižničarka Ljiljana Budja.
Očekuju u knjižnici dobar odaziv, posebno predškolaca kojih i sada ima u velikom broju.
– Dosta imamo učlanjenih predškolaca što je jasno uvijek dobra stvar. Kada su djeca predškolci članovi knjižnice onda obično ostanu naši vjerni članovi i kada krenu u školu, a kasnije tako prijeđu i na odjel za odrasle. Jednoga dana to onda budu pravi članovi koji su se upisali još kao predškolci – kaže Budja.
Iako je članarina za sve uzraste inače 60 kuna, dječji tjedan odlična je prilika da djeca, a samim time i njihovi roditelji, tih 60 kuna ipak zadrže u džepu. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!