HRVATSKI DOM Radovi gotovi do kraja godine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – U općini Sirač trenutno se radi na rekonstrukciji Hrvatskog doma koji bi već ove godine trebao zasjati u novom ruhu. Potrebno je reći kako se radi o vrlo vrijednoj općinskoj investiciji zbog koje su čelni ljudi te Općine morali napraviti neke preinake u proračunu. One su bile nužne jer bez povlačenja novca iz proračuna, obećanje da se dom završi još ove godine ne bi se moglo ispuniti.
Načelnik Branimir Miler
– U ovo vrijeme koronakrize mi smo od Ministarstva regionalnog razvoja dobili 200 tisuća za rekonstrukciju Hrvatskog doma. Inače je rekonstrukcija ovojnice koštala 600 tisuća tako da smo mi donijeli odluku da se iz postojećeg proračuna povuče još 400 tisuća kako bi se još ove godine mogao kompletno dovršiti Hrvatski dom – kaže načelnik Branimir Miler.
Iako radovi teku uspješno, načelnik napominje da posla još ima.
– Napominjem da je u samoj sali još potrebno napraviti ventilaciju čija se vrijednost procjenjuje na 330 tisuća kuna. Jedan dio troškova je već uplaćen tako da bi uskoro posao oko toga trebao biti dovršen – kaže Miler.
Na mjestu gdje se spaja Hrvatski dom i bivše kino još se trebaju postaviti pločice, a postavlja se i stubište. Nakon što svi radovi ugledaju svjetlo dana, društvena događanja u Siraču imat će bolji i ljepši standard.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!