KORONAVIRUS Novi slučajevi diljem županije, jedna osoba preminula

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Osam je novih slučajeva zaraze COVIDOM-19 u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, izvijestio je županijski Stožer. Četiri novooboljele osobe su s područja općine Đulovac, dvije s područja grada Daruvara, a po jedna novozaražena osoba s područja Čazme i Velike Pisanice.

Od koronavirusa preminula je jedna starija osoba s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, treća od početka pandemije. Trenutno je u BBŽ 46 aktivnih slučajeva zaraze, a u samoizolaciji je 470 osoba.

Podsjetimo, Stožer civilne zaštite BBŽ nakon jučerašnje je sjednice predložio Stožeru civilne zaštite RH produženje mjera na 30 dana, a koje se odnose na to da na svadbenim svečanostima i sahranama može biti prisutno najviše 50 osoba, da na ostalim privatnim svečanostima i proslavama može biti prisutno najviše 20 osoba. Također, zbog promjene vremena, a na prijedlog epidemiologa, Stožer je predložio i da se na području Bjelovarsko-bilogorske županije ograniči broj onih koji sudjeluju na događanjima javnog tipa na 100 osoba na otvorenom i 50 osoba u zatvorenom prostoru.

Nacionalni Stožer potvrdio je navedene prijedloge donijevši Odluku koja se primjenjuje do 5. studenoga nakon čega će se vidjeti epidemiološko stanje na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Osim toga, Stožer civilne zaštite RH, na prijedlog Stožera civilne zaštite BBŽ donio je Odluku koja se primjenjuje do 23. listopada, a kojom se produžuju mjere koje se odnose na općinu Đulovac, a koje podrazumijevaju skraćeno radno vrijeme svih ugostiteljskih objekata na području općine do 21 sat i obavezno pridržavanje svih epidemioloških mjera i nošenja zaštitnih maski na svim vjerskim okupljanjima. Odlučeno je i da se privatna i javna okupljanja na području općine Đulovac ograničavaju na 10 ljudi.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!