INFRASTRUKTURA Općina rješava problem vodoopskrbe

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA TRNOVITICA – I dalje se marljivo radi na infrastrukturnim projektima na području općine Velika Trnovitica. Jedna od žiteljima najvažnijih svakako je vodoopskrba.
– Nastavili smo izgradnju vodoopskrbnog sustava na području naše općine. Išli smo nastaviti dio od Velike Trnovitice gdje je bio završen vodovod prema Maloj Mlinskoj – rekao je načelnik Ivan Marković.
Načelnik Ivan Marković
U Maloj Mlinskoj nije bilo ni plinske mreže, pa je ova situacija iskorištena za dodatno ulaganje i za plinofikaciju, pojasnio je načelnik i dodao kako je projekt financiran iz Hrvatskih voda, dok je Općina sudjelovala s 20 posto. Plinsku mrežu financirali su sami.
– Ukupna investicija je dva milijuna kuna. Od toga smo iz općinskog proračuna izdvojili 400 tisuća kuna. Nastavak ide prema Garešnici – kaže Marković.
Trenutno se čekaju sve suglasnosti i dozvole kako bi se vodovodna, odnosno plinska mreža mogla početi i koristiti, zaključio je Marković. Inače, završetkom ove dionice, ako se gleda broj stanovnika, onda je Općina osigurala vodovodnu mrežu za 80 posto žitelja. Vodovod i pitku vodu čekaju još žitelji u Velikoj Mlinskoj i tri manja zaseoka – Mlinski vinogradi, Gornja Trnovitica i Gornja Plošćica. Radovi tamo slijede već iduće godine.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!