SIGURNOST DJECE Uskoro započinje izgradnja stajališta za autobuse

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

IVANSKA – U tijeku je opsežna energetska obnova zgrade Osnove škole Ivanska, za što se pobrinula Županija. No, istovremeno Općina je odlučila poraditi na većoj sigurnosti školaraca. Uskoro bi tako trebala započeti izgradnja stajališta za autobuse kako školarci više ne bi trebali prelaziti dva pješačka prijelaza, uključujući i državnu prometnicu.
– Škola ispod igrališta ima svoju zemlju koja ide skroz iza dvorane. Dosta je to veliko i široko tako da će odlično služiti kao ulaz za autobuse i okretište – rekao je načelnik Željko Mavrin.
Načelnik Željko Mavrin
Načelnik kaže kako će se na spomenutom zemljištu pronaći i mjesta za parkirališta, za same autobuse, ali i za druga vozila, primjerice, roditelja koji dovoze djecu u obližnji vrtić. Mavrin se u realizaciji projekta nada i pomoći osnivača škole.
– Ove godine projekt nam nije prošao na Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Sa županom ćemo zato iskomunicirati na koji način ćemo projekt isfinancirati. Nadamo se brzom rješenju tog problema kako djeca ne bi išla preko dva pješačka prijelaza i bila ugrožena – rekao je Mavrin.
Većoj sigurnosti školaraca trebala bi doprinijeti i izgradnja novog kružnog toka u samom središtu mjesta, u koji bi trebalo biti uloženo oko milijun kuna.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!