SOLIDARNOST NA DJELU Novo lice humanitarne akcije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Da za dobra djela nema prepreka dokazuje bjelovarski Crveni križ koji i ove godine provodi humanitarnu akciju Solidarnost na djelu. 48. izdanje te nacionalne sabirne akcije se u Bjelovaru zbog, a čega drugoga nego koronavirusa, ipak provodi drugačije nego inače, kaže ravnateljica Crvenog križa Vida Malek.
-Nije način kao što je bio do sada kada su učenici išli po domaćinstvima već pozivamo sve građane da dođu na korzo i doniraju – tumači Malek.
Volonteri bjelovarskog Crvenog križa će na korzu kod fontane danas i sutra biti do 17 sati, a osnovnoškolci mogu sudjelovati tako da pozovu roditelje. Oni koji odluče donirati novac će dobiti bonove. U akciji u kojoj inače sudjeluje učenici se učenicima i pomaže.
-Sav prihod od akcije se daje za program učenicima u školskom priboru, novoj odjeći i novoj obući na što pravo imaju svi socijalno ugroženi učenici – navodi ravnateljica Crvenog križa Bjelovar.
Takvih je na bjelovarskom području oko 300, a u prošlogodišnjoj akciji Solidarnost na djelu je prikupljeno 55 tisuća kuna. U tome da se i ove godine približe tom iznosu sudjeluje i učenica Medicinske škole Ema Bačak koja prvi put volontira. Razlog zašto pomagati je, kaže, jasan.
-Zato što je dobro pomagati drugima-poručuje srednjoškolka.
Oni koji žele pomoći, ali doniranjem primjerice odjeće istu mogu donijeti u prostorije Crvenog križa.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!