REKORDAN ODAZIV Autori puni inspiracije za satiru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Rekordne 124 priče su prijavljene na ovogodišnji Natječaj za kratku priču-satiru Gradske knjižnice Slavko Kolar Čazma. Nikada veći interes pisaca na čazmanski natječaj se može manjim dijelom zahvaliti tome što su priče mogli slati i mailom, ali najvećim dijelom jer u ovo pandemijsko doba inspiracije za satiru ne nedostaje, smatra ravnateljica knjižnice Vinka Jelić Balta.
-Možda književnici sada imaju više poticaja za priču, više tema za satiru jer smo doista, da tako kažem, u vrlo zanimljivom društvenom okruženju i vremenu – kaže Jelić Balta.
Žiri sada ima nimalo lak zadatak čitanja svih pristiglih priča, a ima ih 124, i odabira deset najboljih koje će biti objavljene 15. studenog. Proglašenje pobjednika slijedi 28. studenog u okviru manifestacije “Slavko Kolar-književni dani”, a ono će se održati u kojem god obliku će to biti moguće.
-Hoćemo li se uspjeti u fizičkom obliku skupiti finalisti i programski odbor ili ćemo to morati online to još ne znamo, ali u svakom slučaju 28. studenog će biti veliko finale u našoj knjižnici – najavljuje Jelić Balta.
Nagrade ni ove godine neće izostati, a pobjednik odlazi s tri tisuće kuna.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!