VOZAČI, OPREZ! Policija već krenula u pojačanu kontrolu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iz Policijske uprave Bjelovarsko-bilogorske obavještavaju sve vozače kako će i ovoga vikenda poduzimati pojačane aktivnosti usmjerene prioritetno na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu. Već od danas pa sve do nedjelje posebice će se pojačano nadzirati i sankcionirati nepridržavanje ograničenja brzine, vožnja pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilima te drugi prekršaji koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa. Dodatno će policijski službenici na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske tijekom nedjelje, 11. listopada, u vremenu od 12 do 20 sati usmjeriti svoje aktivnosti u prvom redu na nadzor alkoholiziranosti vozača, ali i na prekršaje vozača mopeda, motocikala i sl. kategorija vozila.

-Podsjećamo sve sudionike u prometu, a posebice vozače motornih vozila, da već i malene količine alkohola povećavaju samopouzdanje i smanjuje osjećaj odgovornosti, a istovremeno otežavaju zapažanje i usporavaju reakcije vozača uslijed čega dolazi do prometnih nesreća.
I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti – poručuju iz policije.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!