HRVATSKI DOM Novo ruho hrama kulture

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Dvije godine nakon uređenja fasade i zamjene dijela stolarije, novo ljepše ruho dobiva i unutrašnjost Hrvatskog doma u Garešnici. Kroz temeljitu obnovu prolazi velika sala, kaže pročelnik Miroslav Gerstner.
-Uredit će se kino sala s novim zavjesama, s obnovljenom binom i novim stolcima. Radovi su već počeli i u roku od mjesec dana bi trebali završiti – navodi Gerstner.
U uređenje velike sale će biti uloženo 958 tisuća kuna od čega 450 tisuća stiže od Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova dok ostatak iz vlastitog proračuna financira Grad. Već ovog tjedna bi trebala biti gotova modernizacija male sale garešničkog Hrvatskog doma u što će biti uloženo 330 tisuća kuna od čega je čak 300 tisuća povučeno iz Programa ruralnog razvoja preko LAG-a. Mijenjaju se podovi, instalacije i stolarija, uređuju sanitarni čvor i čajna kuhinja, a nabavlja se i potrebna oprema zbog čega će mala sala imati široku primjenu.
-Moći će se održavati razne prezentacije manjeg obima, sjednice Gradskog vijeća. Mala sala će biti na usluzi svim građanima – ističe pročelnik.
Nakon te potrebne obnove, garešnički hram kulture će dobiti ruho koje zaslužuje.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!