OPĆINSKA POTPORA Osiguran novac za tri mlade obitelji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BEREK – Berečki načelnik Mato Tonković s tri je mlade obitelji s tog područja potpisao ugovor o dodjeli sredstava za rješavanje stambenog pitanja. Za mlade koji su odlučili ostati u svom rodnom kraju na taj način je osigurano po 30 tisuća kuna iz općinskog proračuna koje će iskoristiti za obnovu ili kupnju nekretnina. Među njima je i obitelj Zvonimira Manca iz naselja Ruškovac.
smart
– Dobivena sredstva značit će nam jako puno jer svaka kuna uvijek dobro dođe. Iskoristit ćemo novac za obnovu kuće. Isto tako, bavimo se i poljoprivredom. Ostat ćemo u općini Berek – rekao je Manc.
Manc kaže kako njegova obitelj u Ruškovcu nije usamljen slučaj te kako je ondje više mladih odlučilo ostati na selu. To posebno veseli općinskog načelnika Matu Tonkovića, koji se nada da će zbog nove općinske mjere takvih slučajeva biti i više.
smart
– Veliko mi je zadovoljstvo što prvi put u 27 godina uvodimo mjeru za rješavanje stambenog pitanja i što tako pomažemo mladim obiteljima. Poziv je otvoren i za obitelji izvan općine Berek koje se žele doseliti, kupiti nekretninu i živjeti u našoj općini – rekao je Tonković.
Tonković naglašava kako su u proračunu osigurana sredstva za još dvije ovakve potpore pa se zainteresirani i dalje stignu javiti. Osim kroz direktnu potporu za stambeno zbrinjavanje, Općina Berek i na druge načine nastoji zadržati mlade u svom kraju, prvenstveno ulaganjem u komunalnu infrastrukturu.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!