ZAŽELI Ostaju vjerne korisnicima i nakon završetka projekta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – U Štefanju je ovih dana kraju priveden projekt Zaželi, vrijedan milijun i 261 tisuću kuna. Provodio se od srpnja 2018 i to na području devet općinskih naselja.
– Na projektu je zaposleno sedam radnica koje su, prema projektu, trebale obilaziti minimalno 35 krajnjih korisnika. No, potreba je na području općine bila puno veća tako da je na kraju kroz projekt bilo sve zajedno sedamdesetak korisnika – rekla je voditeljica projekta Darija Hrlić.

Zaposlene žene pomagale su korisnicima u obavljanju svakodnevnih poslova, poput čišćenja kuće, donošenja namirnica, lijekova i slično. U Općini Štefanje se nadaju kako će uskoro biti raspisan natječaj za nove, slične programe jer su potrebe za ovakvim oblikom skrbi za starije na tom području velike.
– Kada smo bili pri kraju projekta, već su nam se javljali korisnici s pitanjem mogu li se uključiti u projekt. No, budući da se radilo o mjesec dana do završetka projekta, nismo ih mogli uključiti. Oni su nam tako ostali na čekanju za, nadamo se, drugu fazu projekta – kaže Hrlić.
Tijekom posljednje dvije godine, kaže Hrlić, mnogi su se korisnici toliko povezali sa svojim gerontodomaćicama, da su ih one nastavile obilaziti i po završetku programa, i to bez ikakve naknade. (S. Trgovac Martan)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!