KULTURNI CENTAR Milijunski općinski projekt bliži se kraju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Tek jedan korak dijeli Općinu Rovišće od potpune realizacije novoizgrađenog kulturnog centra. Nakon zadnjih detalja i uljepšavanja, Općina još samo čeka uporabnu dozvolu. Prava je to zgrada ljepotica koja već neko vrijeme mami poglede izvana, a sve je izgledno da bi već početkom iduće godine mogla mamiti i poglede iznutra. Kino, kazalište, mjesto za druženje svih mještana – sve to stoji u opisu centra za koji su izdvojeni pozamašni novčani iznosi.

– Vrijednost radova s kompletnom unutrašnjošću i opremom doseći će gotovo devet milijuna kuna. Zaista je to vrijedan objekt koji će koristiti umirovljenici, djeca iz dječjeg vrtića i osnovne škole, kulturno umjetnička društva, sportske udruge i sve udruge i mještani s našeg područja – rekao je načelnik Slavko Prišćan.
Uz taj kulturni centar veže se i centar kulture u Predavcu.
Načelnik Slavko Prišćan
– Centar kulture u Predavcu smo financirali uz pomoć Ministarstva kulture. On je u četvrtoj, završnoj fazi i trebao bi ove godine biti pri završetku. Još treba riješiti namještaj kako bi centar u potpunosti bio u funkciji – kaže Prišćan.
Čini se da mještane općine Rovišće čeka bogat izbor sadržaja, no što sve bude moguće provoditi s obzirom na epidemiološku situaciju, tek ostaje za vidjeti. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!