PRIJEKA POTREBA Vozni park Doma zdravlja BBŽ dobio nova vozila

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Dva nova sanitetska vozila dokaz su da se vozni park Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije nastavlja obnavljati. S dva nova vozila vrijedna 622 tisuće kuna, županijski Dom zdravlja trenutno raspolaže s 32 sanitetska vozila od kojih svaki na godišnjoj razini prijeđe i do 70 tisuća kilometara. Jasan je to znak da je obnova voznog parka itekako potrebna.

– Nova vozila imaju pet sjedećih mjesta i jedan ležeći, a do sada to nije bio slučaj. Do sada smo imali tri sjedeća mjesta i jedan ležeći. Sada imamo kvalitetniju mogućnost rada, a više ljudi će se moći prevoziti. Zbog velikog broja prijeđenih kilometara, u roku od tri godine, mogao bih tako reći, uništimo vozilo. Količina pacijenata raste iz godine u godinu što je dodatan razlog za potražnju – rekao je vozač Željko Ćurić.
Ove godine tako je ukupno nabavljeno pet vozila vrijednih 853 tisuće kuna.

– Nabavljeno je pet vozila, tri za potrebe patronažne službe i dva sanitetska. Sanitetska vozila upravo su danas prijeko potrebna jer vozači prevoze pacijente zaražene Covidom 19. Zato ćemo i dalje nastaviti ulaganje u naš vozni park – naglasio je župan Damir Bajs.
Upravo je ulaganje u vozni park od najvećeg značaja za stanovnike županije, kaže ravnateljica Doma zdravlja Ljubica Čaić.
– Dom zdravlja ima 12 timova sanitetskog prijevoza što je 24 vozača i 24 tehničara. Voze po cijeloj Hrvatskoj i napravi se puno kilometara. Svake godine moramo obnavljati vozni park jer imamo puno potrebitih pacijenata koji dobiju nalog doktora za sanitetski prijevoz. Upravo se zbog velike kilometraže, ali i popravaka treba razmišljati o obnavljanju vozila – zaključuje Čaić.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!