OTVORENJE VRTIĆA Bolji uvjeti za 160 mališana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Nakon dva mjeseca radova završena je rekonstrukcija i dogradnja Dječjeg vrtića Tratinčica u Grubišnom Polju koji je temeljito uređen 40 godina nakon gradnje. Dvadesetak zaposlenika i 160 vrtićaraca sada raspolaže s 1379 četvornih metara prostora, a dogradnjom i rekonstrukcijom su osigurani svi potrebni standardi.

– Osigurani su svi prostorno-materijalni uvjeti za ostvarivanje pedagoško-estetske poticajne sredine, za odgoj i obrazovanje predškolske djece, a zadovoljavamo sve higijensko-tehničke zahtjeve i osnovna ekološka i estetska mjerila – rekla je ravnateljica Biljana Karakaš.

Za Grad Grubišno Polje kao Grad prijatelj djece je taj projekt puno važniji od samo boljih prostornih uvjeta, ističe gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

– Osim od obitelji, upravo od vrtića počinje obrazovanje i budućnost svake zajednice – kaže Mađeruh.

U bolje vrtićke uvjete je uloženo deset milijuna i 300 tisuća kuna. Tri milijuna je osigurao Grad, a sedam milijuna i 300 tisuća je povučeno iz Programa ruralnog razvoja. Grubišnopoljski vrtić je tek jedan od mnogobrojnih projekata iz županije koji se financiraju na taj način, rekla je za otvorenja ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

– Iz Programa ruralnog razvoja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji do sada je ugovoreno projekata u vrijednosti od oko 930 milijuna kuna. Važno je to spomenuti jer se radi o jednoj od najizdašnijih potpora – rekla je Vučković.

U cijeloj Hrvatskoj se kroz Program ruralnog razvoja financira gradnja i uređenje 200 vrtića. (D. Mlinac)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!