PONOS BJELOVARA Patrik postao državni prvak, sjajni i ostali maleni kuglači

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Mlađi uzrast Kuglačkoga kluba Bjelovar ostvario je zavidne rezultate na državnoj razini. Dobri treninzi, kuglana, podrška trenera i roditelja – sve to rezultat je sjajnih nastupa i medalja zlatnog i srebrnog sjaja. Prvak države u svojoj kategoriji je Patrik Dedić koji je s uvjerljivom razlikom od 74 čunja bio bolji od drugoplasiranog. Sjajne rezultate postigli su i ostali natjecatelji i to 2. mjesto U9 Lena Maslek, 5. mjesto U11 Tia Boščić, 8. mjesto U11 Lara Blaško te 7. mjesto U12 Filip Jakovov. Svi oni osvijetlili su svoje ime, ali i ime Grada Bjelovara, rekla je zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec.

– Svima čestitam na osvojenim rezultatima i želim da i dalje dobro treniraju, dobro se zagriju i uživaju u sportu kojim se bave – rekla je Bastijančić Erjavec.

Unatoč pandemijskoj godini i pauziranju s treninzima, hvalevrijedni rezultati su ostvareni. Time je zadovoljan i trener Dario Blaško.

– Za sada imamo sedmero djece nižih uzrasta, a četvero viših uzrasta. Treninge imaju dva puta tjedno, no nadamo se da će ih uskoro biti i više. Članarina se za sada kod nas ne plaća. Iako zbog pandemije jedno vrijeme nismo trenirali, rezultati su ostvareni. Vrlo smo zadovoljni, Patrik je prošle godine bio viceprvak, a ove godine je samo potvrdio svoju razinu. Lena nas je doduše pozitivno iznenadila. Svi ostali vrlo su im blizu jer peto, sedmo i osmo mjesto nisu daleko od medalja – rekao je Blaško.

Desetogodišnji Patrik kaže kako na svojim rezultatima može zahvaliti tati koji ga je na taj sport i potaknuo.

– Mislim da je kuglanje jako važan i dobar sport. Volio bih da nas ima i više i da poznajem još nekoga tko bi sa mnom kuglao. Odlučio sam se na kuglanje jer mi je tata rekao da je to dobar sport i da probam. Poslušao sam tatu. Iako u početku nisam znao što radim, sada sam sa svime upoznat i treniram već tri godine – rekao je Patrik.

Nadaju se treneri da će još puno roditelja usmjeriti svoju djecu u kuglanje jer, kako kažu, djeca su u sigurnim rukama. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!