AMADEUS FEST Za djecu i mlade pripremljen poseban program

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Sve su bliže dani kada Wolfgang Amadeus Mozart postaje glavna zvijezda Bjelovara. Njemu u čast, ovoga tjedna, u petak, subotu i nedjelju održava se Amadeus fest – festival klasične i komorne glazbe. Osim bogatog sadržaja pripremljenog za sve uzraste, organizatori su i ove godine posebno mislili na djecu i mlade. Naime, “Mozart za vrtićarce” – naziv je programa koji će na prilagođen način upoznati djecu s ovim svjetski poznatim skladateljem, ali i njegovim prijateljem Ludwigom van Beethovenom.
– U petak će se održati program “Mozart za vrtićarce”. Zbog epidemioloških mjera, program će se održati u parku kod dječje knjižnice, na otvorenom. Zahvaljujem se Narodnoj knjižnici Petar Preradović i dječjem odjelu čija će djeca iz igraonice sudjelovati u programu. Kako je cijela priča o Beethovenu i Mozartu, Beethoven će zapravo pričati priču o Mozartu. Prošle godine imali smo gotovo stotinu djece koja su bila prezadovoljna. Mozartova glazba inače pozitivno utječe na emocije i psihu djeteta – rekla je Vanda Novoselec iz Glazbene škole Vatroslava Lisinskog.
Svoj klasični kutak imat će i srednjoškolci.

– Poveznica Glazbene škole i festivala je i suradnja s vrhunskim umjetnicima. Oni će održati ove godine male radionice sa srednjoškolcima, no u nešto manjem obliku. Tako će u petak Martin Krpan – prva violina zagrebačkog kvarteta raditi s našim nagrađivanim komornim sastavom, gudačkim duom te će profesor Davor Philips – druga violina zagrebačkog kvarteta raditi s jednom srednjoškolkom. U subotu, profesor Anđelko Krpan radit će isto tako s dvoje srednjoškolaca – kaže Novoselec.
Cilj je, dodaje Novoselec – pomladiti publiku. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!