BORBA S COVIDOM Stožer BBŽ priprema nove objekte za oboljele

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – S obzirom na stalni rast broja oboljelih na nacionalnoj razini, Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije odlučio se na vrijeme pripremiti za moguće pogoršanje situacije na svom području. Iako je BBŽ među županijama s najmanjim brojem zaraženih, bilo ih ej između osam i deset tijekom posljednjih nekoliko dana, na današnjoj sjednici Stožera dogovoreno je nekoliko mjera. Među ostalim, donesena je odluka da će se Stožeru civilne zaštite RH predložiti mobilizacija jednog objekta na području Bjelovarsko-bilogorske županije, koji bi bio namijenjen za smještaj asimptomatskih bolesnika s COVIDOM-19, s naglaskom na takve osobe iz domova za starije osobe koje je potrebno izmjestiti.

Na sjednici se govorilo i o potrebi postavljanja grijanog šatora u krugu Opće bolnice Bjelovar. Naime, nova bolnica je u izgradnji, a stara je paviljonskog tipa, pa je potreban dodatan prostor za prijem i opservaciju bolesnika dok se ne utvrdi točan uzrok bolesti.

Stožer civilne zaštite BBŽ još je jednom pozvao sve naše sugrađane na odgovorno i savjesno ponašanje i pridržavanje svih epidemioloških mjera.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!